Kwaliteit en betrouwbaarheid.

Amstelveen Brede School Hortensialaan Gecertificeerd veilig

Installaties zijn ingewikkeld, maatwerk of uitdagend. Zeggen vaak diegenen die ze hebben aangelegd. Niet Protectiepartners uit Heerhugowaard dat de brand- en inbraakbeveiliging installeerde voor de Brede School aan de Hortensialaan in Amstelveen. “Een installatie is een installatie. Waar het om gaat zijn gecertificeerde mensen in een gecertificeerd bedrijf.”

Bedrijfsleider Jeroen Mussert heeft het niet zo op interessantdoenerij over de complexheid van gebouwen. En al helemaal niet als die betrekking heeft op installaties voor brand- en inbraakbeveiliging. Die van de Brede School aan de Hortensialaan in Amstelveen bijvoorbeeld, die werd aangebracht in opdracht van moederbedrijf Elektropartners. Zonder te knipperen met zijn ogen: “We hebben daar een brand- en beveiligingsinstallatie gemaakt, niets meer niets minder. Ik kan daarover weinig bijzonders vertellen. Sommigen geven hoog op, alsof het een of andere rakettechnologie betreft. Onzin natuurlijk. In essentie is elke brand- en inbraakbeveiliging hetzelfde, het gaat er alleen om dat gecertificeerde mensen die aanbrengen, met respect voor de geldende normen en regelgeving.”

Gecertificeerd
En daar wringt bij hem een beetje de schoen. Want letterlijk elk bedrijf mag een brand- en inbraakbeveiliging installeren, mits conform de daarvoor geldende Nen-normen. En dat zegt niet zo veel, volgens Mussert: “Het probleem is dat bij oplevering niets meer te controleren valt. Grote delen van de installaties zijn reeds bouwkundig weggewerkt, zitten achter koven, wanden of in schachten. Dus zijn inspecties in feite een wassen neus. Ik vind het belangrijk dat opdrachtgevers zijn verzekerd van een gecertificeerd bedrijf. Maar helaas hoeft dat niet meer.” Hij doelt op de als marktstimulator bedoelde bouwbesluitverandering van 2012. Daarin staat dat certificering van installerende bedrijven niet meer nodig is. Mussert: “Het is waar dat ook werk van gecertificeerde bedrijven oncontroleerbaar is. Maar de opdrachtgever heeft dan wel een poot om op te staan. Gaat er iets mis, dan ligt de verantwoordelijkheid bij de installateur.”

Brandmeldregeling 2011
Terug naar de brand- en inbraakbeveiligingsinstallatie van de Brede School in Amstelveen. Protectiepartners bracht die aan conform de brandmeldregeling 2011 (geïnstalleerd door gecertificeerd bedrijf). Niet verplicht, zegt Mussert, maar als gezegd wel wenselijk – de school is elk geval verzekerd van een kundige installatie. “Het is heus niet zo dat allerlei beunhazen de markt verstieren. Maar de branche zou er gebaat bij zijn wanneer de brandmeldregeling 2011 verplicht wordt gesteld.” Protectiepartners voldoet dus aan een regeling die anderen kunnen laten liggen. Is dat niet zuur? Mussert: “Ik kijk niet zo naar concurrenten. Wij zijn een familiebedrijf dat vijftig jaar bestaat. We doen alles zelf, van ontwerp, overleg met instanties en opstellen van programma’s van eisen tot installatie, nazorg en onderhoud. Schrijf dat maar op.”

Tekst | Sjoerd Meuleman Beeld | Protectiepartners


Overig nieuws

VUE
Eye
Gemeente Heerhugowaard
Vezet
JT Bioscopen
Aannemingsbedrijf Dekker | Krabbendam
Gemeente Almere
Zonnehuisgroep Noord
John Deere
UWV
Rodi Media
PWN
De Nijs
Herke Bouw

Protectiepartners

Costerstraat 8
1704 RJ Heerhugowaard

T 072 - 534 85 86
E info@protectiepartners.nl

Neem direct contact met ons op