Habion locatie De Boomberg

In opdracht van Habion en Rutges vernieuwt is Protectiepartners, Elektropartners en Technisch Bureau Klomp Partners bezig met de transformatie van locatie De Boomberg.

Protectiepartners draagt zorg voor de vernieuwing van de complete brandmeldinstallatie en ontruimingsinstallatie. Ondanks dat er zelfstandig wordt gewoond door ouderen en er geen eis is vanuit de wetgever blijft de brandmeldinstallatie van het gehele complex direct doorgemeld naar de regionale alarmcentrale van de brandweer, de z.g.n. RAC, hiervoor heeft Habion flink geïnvesteerd in een hoogwaardige brandmeldinstallatie van alle woningen middels slimme melders en luid alarm gevers. De complete installatie zal worden voorzien van een Onafhankelijk Inspectiecertificaat.

De transformatie bestaat onder andere uit een renovatie van het gebouw. 

Een deel van de huidige zorgwoningen zullen verbouwd worden tot zelfstandige appartementen. De bewoners krijgen daar de privacy van hun eigen appartement. Het voordeel voor deze bewoners is dat de zorg dichtbij en beschikbaar is indien de situatie daarom vraagt.

Tevens zal het gebruik van het gebouw worden veranderd. In het hart van het gebouw zal een ontmoetingsruimte worden gerealiseerd waar mensen elkaar kunnen treffen. De bewoners en buurt bepalen welke voorzieningen ze nodig hebben. Is er behoefte aan een atelier? Een werkplaats? Of zien bewoners liever een moestuin, een fitnessruimte of een bioscoop? Dit alles zal worden besproken tijdens een inspiratiedag geortganiseerd door Habion. Zo kunnen we met elkaar ervoor zorgen dat De Boomberg het kloppende hart wordt van de buurt, een plek waar jong en oud graag is.

Transformatie verzorgingshuis
Het verzorgingshuis-oude-stijl is bezig met een transformatie. Ouderen blijven langer thuis wonen en niemand kan meer zonder zorgindicatie in een verzorgings- en verpleeghuis wonen. Gevolg is dat als we niets doen, deze huizen op termijn leeg komen te staan. Ondertussen vergrijst Nederland en hebben we deze gebouwen hard nodig. Dit is een kans om de ouderenhuisvesting opnieuw uit te vinden: een nieuwe vorm van wonen die waarde heeft voor de buurt en die klaar is voor de toekomst. Een plek waar je samen tot bloei komt.

 

Werkzaamheden

Transformatie en renovatie van het voormalige verzorgingstehuis De Boomberg te Hilversum