Loodswezen Toegangscontrole installaties, meerdere locaties

Omschrijving werkzaamheden

Het Nederlands Loodswezen loodst jaarlijks meer dan 90.000 loodsplichtige zeeschepen van en naar de Nederlandse en Vlaamse zeehavens. Hiervoor zijn zij 24 uur per dag inzetbaar onder alle weersomstandigheden.

Door de goede ervaring met Net2 bij een van de vestigingen wilde het Loodswezen een goede toegangscontroleoplossing creëren voor alle locaties. Tot dan toe combineerden ze de toegangscontrole met een inbraaksysteem. Als het maximum aantal gebruikers in het inbraaksysteem bereikt was moesten bestaande gebruikers verwijderd worden om nieuwe te kunnen toevoegen. Deze tijdrovende handeling kostte gemiddeld 15 minuten.

De overige locaties van Loodswezen mochten dan ook worden uitgerust met een Paxton toegangscontrolesysteem, dat centraal én lokaal moest kunnen worden beheerd. Een hele uitdaging. Door overal de Net 2 client software te installeren, kon elke vestiging de eigen toegang beheren en werd er meer flexibiliteit gecreëerd.

Omdat het Loodswezen een operationele 24-uurslocatie is, moeten gebruikers op een snelle en accurate manier toegevoegd kunnen worden aan het syteem. Paxton is daar uitermate geschikt voor. Met de gebruiksvriendelijke Net2 software kunnen gebruikers zelf bepalen welke deuren en gebruikers beheerd kunnen worden vanuit de verschillende vestigingen. De ICT beheerders van het loodswezen zijn zeer te spreken over de beheersbaarheid, de flexibiliteit en de uitbreidbaarheid van het systeem. Alles draait op het eigen netwerk waardoor ze niet langer afhankelijk zijn van gebouwbeheerders. Ook hoeft er geen nieuwe licentie aangeschaft te worden bij een software update of uitbreiding.

Werkzaamheden

  • Installeren nieuw toegangscontrolesysteem