Loodswezen Toegangscontrole installaties, meerdere locaties

Het Nederlands Loodswezen is dé organisatie die bijdraagt aan het veilig en vlot afhandelen van het scheepvaartverkeer.

De voornaamste taak is het jaarlijks loodsen van de meer dan 90.000 loodsplichtige zeeschepen van en naar de Nederlandse en Vlaamse zeehavens. Hiervoor zijn zij 24 uur per dag inzetbaar onder alle weersomstandigheden. De ervaring gaat al vierhonderd jaar terug. Vier eeuwen van historische momenten en tradities waar de Nederlandse scheepvaart rijk aan is. De situatie

Door de goede ervaring met Net2 bij een van de vestigingen van Loodswezen kwam het vraagstuk om een toegangscontroleoplossing te creëren voor alle locaties van Loodswezen.

Bij de overige locaties had men de toegangscontrole gecombineerd met een inbraaksysteem waarbij het maximum aantal gebruikers in het inbraaksysteem bereikt was en men bestaande gebruikers moest verwijderen om nieuwe te kunnen toevoegen. Deze tijdrovende handeling kostte gemiddeld 15 minuten. De uitdaging


De overige locaties van Loodswezen mochten worden voorzien van een Paxton toegangscontrole systeem. De uitdaging hierbij was dat men het beheer zowel centraal als lokaal wilde uitvoeren. ‘‘Een van de eisen was om dit in eigen handen te krijgen en de server te laten draaien met één centrale database’’. Door overal de Net 2 cliënt software te installeren, kreeg elke vestiging de mogelijkheid om de eigen toegang te beheren en werd er meer flexibiliteit gecreëerd.

De oplossing

Aangezien het Loodswezen een operationele 24 uurs locatie is, is het belangrijk dat er op een snelle en accurate manier gebruikers toegevoegd kunnen worden aan het syteem.

‘‘Paxton is hier uitermate geschikt voor, er kunnen snel en eenvoudig gebruikers worden toegevoegd’’ aldus Jeroen Spee van Protectiepartners.

Doordat de Net2 software erg gebruiksvriendelijk is, kan er zelf worden bepaald welke deuren en gebruikers beheert kunnen worden vanuit de verschillende vestigingen. ICT beheer van het loodswezen is zeer te spreken over de mogelijkheden van Net2. ‘‘Alles draait nu op ons eigen netwerk, hierdoor zijn we ook niet meer afhankelijk van gebouwbeheerders’’. 

De voordelen

ICT-beheer van Loodswezen is met name te spreken over de beheersbaarheid, flexibiliteit en de uitbreidbaarheid van het systeem. ‘‘Een ander voordeel is dat er geen nieuwe licentie aangeschaft hoeft te worden bij een software update of uitbreiding’’.

‘‘De kwaliteit van de producten is zeer goed, zeker met de weersomstandigheden die zich rondom het pand bevinden’’. Regen en wind spelen een grote rol bij alle locaties welke zich aan open water bevinden. ‘‘Toegangscontrole is van toegevoegde waarde omdat er precies bepaald kan worden welke groepen wel of geen toegang mogen verlenen tot bepaalde ruimtes’’.

 

Werkzaamheden

Vervangen toegangscontrole systeem Nederlands Loodswezen